The Kreatel Journey

In 2013 Lars Bengtsson, Curovis CEO and founder, published the book "Kreatel - Resan från startup till storföretag" about his experiences as CEO of the tech company Kreatel, from startup to being acquired by tech-giant Motorola. 

The book is currently only available in Swedish, for inquiries regarding the book please contact: publishing@curovis.se


Kreatel - Resan från startup till storföretag

"Historien om Kreatel innehåller det mesta som man kan få uppleva som entreprenör i ett teknikbaserat startup-bolag. Att ta del av de erfarenheter som finns i den här berättelsen kan rekommenderas till alla som driver liknande bolag." 

- Staffan Ingeborn - grundare och Managing Partner i Innovationskapital

Beställ boken

Boken kan beställas från de flesta nätbokhandlarna i Sverige.

Författare: Lars Bengtsson
Förlag: Curovis AB
Utgiven: 2013 av Curovis AB
ISBN 978-91-637-2713-9

Du kan också beställa den från:

Curovis AB
Stigbergsgatan 7
582 45 Linköping

eller
publishing@curovis.se

Om hur du utvecklar produkt och företag i samklang.

Det här är berättelsen, om hur Kreatel utvecklades från ett helt vanligt nystartat teknikbolag till marknadsledare på en mycket stor marknad, är en fascinerande historia. Företaget lyckades sälja till näst intill alla de stora telekomoperatörerna som lanserade TV i sina bredbandsnät genom ett målinriktat arbete och partnerskap med många av de allra störsa leverantörerna av telekomutrustning.

Kreatel växte mycket snabbt till att bli tekniskt ledande och till att få en marknadsledande position globalt. År 2006 förvärvades bolaget av Motorola.

På vägen mot framgången fick bolaget uppleva en mängd utmaningar. Den här boken beskriver dels hela händelseutvecklingen och dels reflektioner på vad som gjordes för att resultatet skulle bli så bra som det blev.

Boken vänder sig till entreprenörer i företag med stora ambitioner, till företagsrådgivare och till riskkapitalister och andra finansiärer.